2013. július 4., csütörtök

VKF! 58 - Beach Blogger Bistro, avagy indul a strandszakácsat!




Mi is ez?
VKF!, vagyis Vigyázz, kész, főzz! Amolyan kulináris játék, melyet még 2007-ben a Chili és Vanília blog szerzője, Mautner Zsófi talált ki. Lényege, hogy a résztvevők egy adott téma köré csoportosulva készítenek ételeket és receptjüket közzéteszik a blogjukon, vagy elküldik az adott forduló szervezőjének. A recepteket a forduló háziasszonya összegyűjti és egy bejegyzésben „tálalja”
A játék immáron 58. fordulóját éli meg és abban a megtiszteltetésben lehet részünk, hogy a stafétát a Colors in the Kitchen blog szerzőjétől erre a fordulóra megkaphattuk.

Mi lesz a téma?
Itt a nyár és végre nem csak elméletben, hanem valóban is hétágra süt kint a nap. Biztos Nektek is sok minden kötődik ehhez az évszakhoz: meleg nyári esti séták, a kerti sütögetés illata vagy az utazás előtti este izgalma. Annyi biztos, kevesebbet töltünk a négy fal között. Bárhol is járjunk, abban valószínűleg mindannyian egyet értünk, hogy jót, tartalmasat és minőségit szeretnénk enni. Erre gondoltunk, amikor az 58. VKF témáján ötleteltünk. 


Gyertek velünk egy képzeletbeli tengerparti nyaralásra, ahol Ti vagytok a főszakácsok!
Képzeljetek el egy kis sziklák övezte tengerpartot, ahol a természet még szinte érintetlen. Gyönyörű napsárga homokkal és néhány turistával, akik igazán élvezik a pihenést és kicsit megbújnak a zsúfolt strandok világa elől. Itt állítjátok fel saját kis bódétokat, ha úgy tetszik bisztrótokat. Ti mit kínálnátok a parton strandolóknak? Mi lenne a Ti saját beach ételetek? Hogyan reformálnátok meg egy gofri receptet? Vagy mit adnátok a hekk helyett? Esetleg a hamburgerbe is tartalmasabb alapanyag kerülne?
Bármiben gondolkodhattok: lehet az sült, főtt, nyers, de egy nagyon fontos kitétel van: kézben elvihető vagy elcsomagolható legyen és így könnyen is fogyasztható, hogy visszaülve a törölközőnkre is kényelmesen eszegessük.
A Beach Blogger Bistró tehát ezennel megnyitja kapuit!
Nem titkolt célunk, hogy egy olyan receptárat gyűjtsünk itt csokorba, amivel bátran el lehet indulni egy strandolásra és biztosan nem kell az ottani büfé kínálatára hagyatkoznunk. 

Bárki csatlakozhat! Mit kell tenned?
Tegyél közzé a blogodon egy posztot vagy küldd el nekünk recepted egy fotóval a fent említett témában augusztus 18-ig az info@tearoom.hu címre. Blog esetében a bejegyzés linkjét is küldd el nekünk e-mail-ben. Nagyon örülnénk, ha megosztanád velünk azt is, milyennek képzeled el saját bisztródat, vagy akár azt a helyet, ahová ezt megálmodtad.
Figyeljetek, mert hamarosan egy kis segítséget is adunk! :)
Izgatottan várjuk az ötleteket, reformáljuk meg együtt a strandok kínálatát! 



Képek forrása: Pinterest, Getty Images, Google, Statigram

5 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas témát találtatok ki. Én biztos jövök, remélem sokan leszünk.

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó kis téma. későn olvatam el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, nem maradtál le semmiről, 2 héttel meghosszabítottuk a határidőt! :)

      Törlés

Nyomtasd ki a bejegyzést!

Kapcsolodó bejegyzések